maandag 18 maart 2013

Raak in een roes van 't Roeselaars stadswater!

Naar aanleiding van wereldwaterdag, nu vrijdag 22 maart, vraagt Jong Groen Roeselare aandacht voor de wereldwijde waterproblematiek en voor duurzaam gebruik van drinkwater.

"Bij de vorige gemeenteraadszittingen viel ons op dat zeer veel raadsleden water drinken uit flesjes. Ook de schepenen op hun kantoor serveren flessenwater.", zegt voorzitter Joachim Devriese
"Dit is echter veel duurder dan leidingwater en de industriĆ«le reiniging van deze flesjes vergt veel extra drinkwater. De kwaliteit en smaak van ons kraantjeswater is bovendien uitstekend! 
Wij willen dan ook symbolisch deze drinkwaterflessen overhandigen om de raad en het college te vragen om over te schakelen op authentiek Roeselaars stadswater."

Naast deze symbolische actie vraagt gemeenteraadslid Yana Debusschere of ook alle stadsdiensten en openbare gebouwen voorzien kunnen worden van waterkoelers die aangesloten zijn op het waternet. Op het stadhuis, maar dus ook in de scholen en sporthallen kan zo op een goedkope manier lekker drinkwater worden aangeboden aan bezoekers.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten